Školní jídelna přijme do pracovního poměru pomocnou sílu do kuchyně
Nástup možný od října 2023.
Informace u vedoucí školní jídelny, tel: 387 011 810, 603 185 865, email : blazkova@zspohurecka.cz
Přípravy na nový školní rok v jídelně
Během prázdnin byla provedena výmalba kuchyně a přilehlých skladovacích prostor.
Děkujeme žákům školy, kteří nám v hodinách výtvarné výchovy namalovali krásné obrazy, které budou nově zdobit stěny školní jídelny.
Projekt "Obědy školákům"
V rámci charitativního projektu Patron dětí Nadace Sirius je možné využít možnosti placení školních obědů ve výši 100% finanční částky žákům základní školy, které se nachází v sociálně slabých rodinách.
Rodina těchto žáků nemusí pobírat dávky pomoci v hmotné nouzi.
V případě zájmu o čerpání prostředků z tohoto programu se obraťte na kancelář školní jídelny nebo sekretariát školy.
Den dětí ve školní jídelně
1.6. jsme pro naše strávníky jako dárek připravili oblíbené pokrmy:
Česneková polévka se sýrem a krutony
Oběd č.1 - Svíčková na smetaně, houskový knedlík
Oběd č.2 - Smažený sýr, bramboryNové trendy v moderním vaření 2023
V době jarních prázdnin proběhla v naší školní jídelně již podruhé v řadě akce organizovaná týmem Jídelny.cz a určená vedoucím a kuchařkám školních jídelen.
Jedná se o jednodenní gastrokurz s praktickými ukázkami receptů pro stravovací provozy a školení hygienického minima speciálně pro kuchařky a kuchaře ve školních jídelnách.
Lednové vaření s kuchařem Nestlé Radkem Daníčkem
Dne 17.ledna proběhlo v naší školní jídelně vaření s Radkem Daníčkem, členem týmu Nestlé Professional.
Pro naše strávníky jsme připravili veganské menu:
Veggie gulášová polévka
Veggie Boloňské ragú s těstovinami penne
Meatball (veggie kuličky) v omáčce z pečených paprik, černá čočka s kořenovou zeleninou
Vánoce ve školní jídelně
V měsíci prosinci jsme uvařili žákům a zaměstnancům školy kromě klasického českého vánočního menu i vánoční pokrmy inspirované tradicemi jiných zemí (USA, Itálie, Dánsko).
Ve dnech 14. a 15. prosince jsme připravili smaženou rybu s bramborovým salátem, pečenou krůtu s brusinkovou omáčkou, Vánoční kuře a vepřovou pečeni s hnědou omáčkou a červeným zelím.
Změna ceny obědů ve školní jídelně od ledna 2023
Z důvodu rostoucích cen potravin, zachování kvality používaných surovin a plnění spotřebního koše budou od 1.1.2023 navýšeny ceny školních obědů.
Nové ceny obědů dle věkových kategorií:
7-10 let 33,-Kč
11-14 let 35,-Kč
15 a více let 37,-Kč
diety (nově) 39,-Kč
cena oběda bez státní dotace dle věkových kategorií 84,-/86,-/88,-/90,-Kč
Žádáme rodiče, aby nezapomínali odhlašovat obědy v době nemoci nebo nepřítomnosti dítěte ve výuce (od druhého dne nemoci nemá strávník nárok na dotaci a tudíž hradí plnou cenu oběda) !!!
Říjnové vaření s kuchařem Unilever Jurajem Dohňanským
Dne 20.10.2022 jsme opět vařili pro naše strávníky s externím kuchařem firmy Unilever Jurajem Dohňanským.
Tentokrát jsme vybrali recepty z regionálních specialit české kuchyně a připravili toto menu:
Hanácká polévka
Volyňský guláš (z hovězího masa), pečivo
Klatovské chlupaťáky se smaženou cibulkou, kysané zelí
Dezert - meruňková pěna
Akce ve školní jídelně
NOVÉ TRENDY V MODERNÍM VAŘENÍ
V době jarních prázdnin proběhla v naší jídelně akce určená všem vedoucím školních jídelen a hlavním kuchařkám "Nové trendy v moderním vaření 2022" pořádaná týmem portálu "Jídelny.cz".
VAŘENÍ S JURAJEM DOHŇANSKÝM
Dne 24.2.2022 proběhlo ve školní jídelně vaření s kuchařem firmy Unilever Jurajem Dohňanským.
Pro naše strávníky jsme připravili následující menu:
Aztécká polévka s tortilla čipsy a sýrem
Kuře Tikka Masala (marinované kousky v koření,česneku a zázvoru s omáčkou z drcených rajčat a smetany), Jasmínová rýže, Jablečný rozvar (domácí ovocná přesnídávka)
Veganský burger s karamelizovanou cibulí a medovo-hořčičným dresinkem, Salát Coleslaw
Fotogalerie ze školní kuchyně
Kotletky na medové mrkvi, opékané brambory
Zelné koule-německé zelné knedlíky se slaninou a kysaným zelím
Pečená vepřová panenka plněná baby karotkou s bramborovo-dýňovým pyré
Grilovaná zelenina, bramborové pyré s červenou řepou
Čočkový salát, pečené kachní prso
Putimské vepřové nudličky, bulgur
Rakouský kynutý knedlík plněný povidly s vanilkovou omáčkou a mákem
Kuřecí kousky na žluté paprice, hrášková rýže
Rybí hranolky (připravili jsme z ryby hoki), bramborová kaše