• Den dětí ve školní jídelně

           

          Na 1.6. připravíme pro naše strávníky jako dárek oblíbené menu

          Česneková polévka se sýrem a krutony
          Oběd č.1 - Svíčková na smetaně, houskový knedlík
          Oběd č.2 - Smažený sýr, brambory


          S ohledem na závoz potravin skončí objednávání na tento den již v úterý 30.5. ve 14:00 hodin.
          Nezapomeňte si navolit obědy :-)



          Dagmar Blažková - vedoucí školní jídelny

           

           

           

          Informace pro rodiče budoucích prvňáčků

          Přihláška ke stravování

          prihlaska_ke_stravovani_2023.xlsx

          Přihlášku ke stravování je třeba odevzdat do kanceláře jídelny, na sekretariát školy nebo zaslat naskenovanou včetně podpisu zákonného zástupce e-mailem na adresu blazkova@zspohurecka.cz do 30.6.2023.

          V posledním srpnovém týdnu bude možné v kanceláři jídelny zakoupit čip a získat přihlašovací údaje do portálu "strava.cz", kde si strávníci volí a odhlašují obědy. Přesné dny a časy prodeje čipů budou zde na webových stránkách upřesněny v průběhu prázdnin.

          Platby obědů probíhají zálohově, tzn. platí se předem na měsíc následující. Stržení plateb za obědy na měsíc září proběhne 15.srpna, do té doby je třeba zřídit na účtech souhlas k inkasu (č.ú. 100272281/0800).

           

           

           

          Nové trendy v moderním vaření 2023

          V době jarních prázdnin proběhla v naší školní jídelně již podruhé v řadě akce organizovaná týmem Jídelny.cz a určená vedoucím a kuchařkám školních jídelen.

          Jedná se o jednodenní gastrokurz s praktickými ukázkami receptů pro stravovací provozy a školení hygienického minima speciálně pro kuchařky a kuchaře ve školních jídelnách.

           

           

          Lednové vaření s kuchařem Nestlé Radkem Daníčkem

          Dne 17.ledna proběhlo v naší školní jídelně vaření s Radkem Daníčkem, členem týmu Nestlé Professional.

          Pro naše strávníky jsme připravili veganské menu:

          Veggie gulášová polévka

          Veggie Boloňské ragú s těstovinami penne

          Meatball (veggie kuličky) v omáčce z pečených paprik, černá čočka s kořenovou zeleninou

           

           

          Vánoce ve školní jídelně

          V měsíci prosinci jsme uvařili žákům a zaměstnancům školy kromě klasického českého vánočního menu i vánoční pokrmy inspirované tradicemi jiných zemí (USA, Itálie, Dánsko).

          Ve dnech 14. a 15. prosince jsme připravili smaženou rybu s bramborovým salátem, pečenou krůtu s brusinkovou omáčkou, Vánoční kuře a vepřovou pečeni s hnědou omáčkou a červeným zelím.

           

           

          Změna ceny obědů ve školní jídelně od ledna 2023

          Z důvodu rostoucích cen potravin, zachování kvality používaných surovin a plnění spotřebního koše budou od 1.1.2023 navýšeny ceny školních obědů.

          Nové ceny obědů dle věkových kategorií:

          7-10 let 33,-Kč    

          11-14 let 35,-Kč  

          15 a více let 37,-Kč

          diety (nově) 39,-Kč

          cena oběda bez státní dotace dle věkových kategorií 84,-/86,-/88,-/90,-Kč

          Žádáme rodiče, aby nezapomínali odhlašovat obědy v době nemoci nebo nepřítomnosti dítěte ve výuce (od druhého dne nemoci nemá strávník nárok na dotaci a tudíž hradí plnou cenu oběda) !!!

           

           

          Říjnové vaření s kuchařem Unilever Jurajem Dohňanským

          Dne 20.10.2022 jsme opět vařili pro naše strávníky s externím kuchařem firmy Unilever Jurajem Dohňanským.

          Tentokrát jsme vybrali recepty z regionálních specialit české kuchyně a připravili toto menu:

          Hanácká polévka

          Volyňský guláš (z hovězího masa), pečivo

          Klatovské chlupaťáky se smaženou cibulkou, kysané zelí

          Dezert - meruňková pěna

           

           

           

           

           

           

          Způsob odhlašování obědů v případě onemocnění žáka

          Odhláška oběda v případě onemocnění žáka je možná pouze den předem do 12:00 hodin (v systému strava.cz).

          První den nemoci (tzv.neplánovaná nepřítomnost) je možné oběd ve vyhrazeném čase (11:15 - 11:40 hod.) vyzvednout do jídlonosiče.

          Bohužel není možné odhlašovat oběd později než je výše uvedeno (ráno na ten samý den), jelikož není v tuto dobu již možné upravovat normy a v souvislosti s tím měnit objednávky čerstvých potravin (máme již naskladněno a obědy jsou ve fázi příprav).

           

           

          Akce ve školní jídelně

          NOVÉ TRENDY V MODERNÍM VAŘENÍ

          V době jarních prázdnin proběhla v naší jídelně akce určená všem vedoucím školních jídelen a hlavním kuchařkám  "Nové trendy v moderním vaření 2022" pořádaná týmem portálu  "Jídelny.cz".

           


           

          VAŘENÍ S JURAJEM DOHŇANSKÝM

          Dne 24.2.2022 proběhlo ve školní jídelně vaření s kuchařem firmy Unilever Jurajem Dohňanským.

          Pro naše strávníky jsme připravili následující menu:

          Aztécká polévka s tortilla čipsy a sýrem

          Kuře Tikka Masala (marinované kousky v koření,česneku a zázvoru s omáčkou z drcených rajčat a smetany), Jasmínová rýže, Jablečný rozvar (domácí ovocná přesnídávka)

          Veganský burger s karamelizovanou cibulí a medovo-hořčičným dresinkem, Salát Coleslaw

           

           

          Fotogalerie ze školní kuchyně

          Kotletky na medové mrkvi, opékané brambory

          Zelné koule-německé zelné knedlíky se slaninou a kysaným zelím

          Pečená vepřová panenka plněná baby karotkou s bramborovo-dýňovým pyré

          Grilovaná zelenina, bramborové pyré s červenou řepou

          Čočkový salát, pečené kachní prso

          Putimské vepřové nudličky, bulgur

          Rakouský kynutý knedlík plněný povidly s vanilkovou omáčkou a mákem

          Kuřecí kousky na žluté paprice, hrášková rýže

          Rybí hranolky (připravili jsme z ryby hoki), bramborová kaše