Den dětí ve školní jídelně
Na 1.6. připravíme pro naše strávníky jako dárek oblíbené menu
Česneková polévka se sýrem a krutony
Oběd č.1 - Svíčková na smetaně, houskový knedlík
Oběd č.2 - Smažený sýr, brambory
S ohledem na závoz potravin skončí objednávání na tento den již v úterý 30.5. ve 14:00 hodin.
Nezapomeňte si navolit obědy :-)
Dagmar Blažková - vedoucí školní jídelnyInformace pro rodiče budoucích prvňáčků
Přihláška ke stravování
prihlaska_ke_stravovani_2023.xlsx
Přihlášku ke stravování je třeba odevzdat do kanceláře jídelny, na sekretariát školy nebo zaslat naskenovanou včetně podpisu zákonného zástupce e-mailem na adresu blazkova@zspohurecka.cz do 30.6.2023.
V posledním srpnovém týdnu bude možné v kanceláři jídelny zakoupit čip a získat přihlašovací údaje do portálu "strava.cz", kde si strávníci volí a odhlašují obědy. Přesné dny a časy prodeje čipů budou zde na webových stránkách upřesněny v průběhu prázdnin.
Platby obědů probíhají zálohově, tzn. platí se předem na měsíc následující. Stržení plateb za obědy na měsíc září proběhne 15.srpna, do té doby je třeba zřídit na účtech souhlas k inkasu (č.ú. 100272281/0800).
Nové trendy v moderním vaření 2023
V době jarních prázdnin proběhla v naší školní jídelně již podruhé v řadě akce organizovaná týmem Jídelny.cz a určená vedoucím a kuchařkám školních jídelen.
Jedná se o jednodenní gastrokurz s praktickými ukázkami receptů pro stravovací provozy a školení hygienického minima speciálně pro kuchařky a kuchaře ve školních jídelnách.
Lednové vaření s kuchařem Nestlé Radkem Daníčkem
Dne 17.ledna proběhlo v naší školní jídelně vaření s Radkem Daníčkem, členem týmu Nestlé Professional.
Pro naše strávníky jsme připravili veganské menu:
Veggie gulášová polévka
Veggie Boloňské ragú s těstovinami penne
Meatball (veggie kuličky) v omáčce z pečených paprik, černá čočka s kořenovou zeleninou
Vánoce ve školní jídelně
V měsíci prosinci jsme uvařili žákům a zaměstnancům školy kromě klasického českého vánočního menu i vánoční pokrmy inspirované tradicemi jiných zemí (USA, Itálie, Dánsko).
Ve dnech 14. a 15. prosince jsme připravili smaženou rybu s bramborovým salátem, pečenou krůtu s brusinkovou omáčkou, Vánoční kuře a vepřovou pečeni s hnědou omáčkou a červeným zelím.
Změna ceny obědů ve školní jídelně od ledna 2023
Z důvodu rostoucích cen potravin, zachování kvality používaných surovin a plnění spotřebního koše budou od 1.1.2023 navýšeny ceny školních obědů.
Nové ceny obědů dle věkových kategorií:
7-10 let 33,-Kč
11-14 let 35,-Kč
15 a více let 37,-Kč
diety (nově) 39,-Kč
cena oběda bez státní dotace dle věkových kategorií 84,-/86,-/88,-/90,-Kč
Žádáme rodiče, aby nezapomínali odhlašovat obědy v době nemoci nebo nepřítomnosti dítěte ve výuce (od druhého dne nemoci nemá strávník nárok na dotaci a tudíž hradí plnou cenu oběda) !!!
Říjnové vaření s kuchařem Unilever Jurajem Dohňanským
Dne 20.10.2022 jsme opět vařili pro naše strávníky s externím kuchařem firmy Unilever Jurajem Dohňanským.
Tentokrát jsme vybrali recepty z regionálních specialit české kuchyně a připravili toto menu:
Hanácká polévka
Volyňský guláš (z hovězího masa), pečivo
Klatovské chlupaťáky se smaženou cibulkou, kysané zelí
Dezert - meruňková pěna
Způsob odhlašování obědů v případě onemocnění žáka
Odhláška oběda v případě onemocnění žáka je možná pouze den předem do 12:00 hodin (v systému strava.cz).
První den nemoci (tzv.neplánovaná nepřítomnost) je možné oběd ve vyhrazeném čase (11:15 - 11:40 hod.) vyzvednout do jídlonosiče.
Bohužel není možné odhlašovat oběd později než je výše uvedeno (ráno na ten samý den), jelikož není v tuto dobu již možné upravovat normy a v souvislosti s tím měnit objednávky čerstvých potravin (máme již naskladněno a obědy jsou ve fázi příprav).
Akce ve školní jídelně
NOVÉ TRENDY V MODERNÍM VAŘENÍ
V době jarních prázdnin proběhla v naší jídelně akce určená všem vedoucím školních jídelen a hlavním kuchařkám "Nové trendy v moderním vaření 2022" pořádaná týmem portálu "Jídelny.cz".
VAŘENÍ S JURAJEM DOHŇANSKÝM
Dne 24.2.2022 proběhlo ve školní jídelně vaření s kuchařem firmy Unilever Jurajem Dohňanským.
Pro naše strávníky jsme připravili následující menu:
Aztécká polévka s tortilla čipsy a sýrem
Kuře Tikka Masala (marinované kousky v koření,česneku a zázvoru s omáčkou z drcených rajčat a smetany), Jasmínová rýže, Jablečný rozvar (domácí ovocná přesnídávka)
Veganský burger s karamelizovanou cibulí a medovo-hořčičným dresinkem, Salát Coleslaw
Fotogalerie ze školní kuchyně
Kotletky na medové mrkvi, opékané brambory
Zelné koule-německé zelné knedlíky se slaninou a kysaným zelím
Pečená vepřová panenka plněná baby karotkou s bramborovo-dýňovým pyré
Grilovaná zelenina, bramborové pyré s červenou řepou
Čočkový salát, pečené kachní prso
Putimské vepřové nudličky, bulgur
Rakouský kynutý knedlík plněný povidly s vanilkovou omáčkou a mákem
Kuřecí kousky na žluté paprice, hrášková rýže
Rybí hranolky (připravili jsme z ryby hoki), bramborová kaše