•  

          Říjnové vaření s kuchařem Unilever Jurajem Dohňanským

          Dne 20.10.2022 budeme opět vařit pro naše strávníky s externím kuchařem firmy Unilever Jurajem Dohňanským.

          Tentokrát jsme vybrali recepty z regionálních specialit české kuchyně a připravíme toto menu:

          Hanácká polévka

          Volyňský guláš (z hovězího masa), pečivo

          Klatovské chlupaťáky se smaženou cibulkou, kysané zelí

          Dezert - meruňková pěna

           

           

           

           

          Změna ceny obědů ve školní jídelně od září 2022

          Z důvodu rostoucích cen potravin budou ceny obědů od 1.9.2022 navýšeny ve všech věkových kategoriích o 2,-Kč/oběd.

          Nové ceny obědů dle věkových kategorií:

          7-10 let 30,-Kč    

          11-14 let 32,-Kč  

          15 a více let 34,-Kč

          diety (nově) 36,-Kč

          cena oběda bez státní dotace dle věkových kategorií 81,-/83,-/85,-/87,-Kč

          Žádáme rodiče, aby nezapomínali odhlašovat obědy v době nemoci nebo nepřítomnosti dítěte ve výuce (od druhého dne nemoci nemá strávník nárok na dotaci a tudíž hradí plnou cenu oběda) !!!

          Upozorňujeme naše strávníky, že tyto ceny nemusí být do konce kalendářního roku konečné z důvodu nepředvídatelnosti růstu cen potravin. O případném dalším navyšování cen obědů Vás budeme informovat na webových stránkách školy a zprávou přes Edupage.

           

           

          Způsob odhlašování obědů v případě onemocnění žáka

          Odhláška oběda v případě onemocnění žáka je možná pouze den předem do 12:00 hodin (v systému strava.cz).

          První den nemoci (tzv.neplánovaná nepřítomnost) je možné oběd ve vyhrazeném čase (11:15 - 11:40 hod.) vyzvednout do jídlonosiče.

          Bohužel není možné odhlašovat oběd později než je výše uvedeno (ráno na ten samý den), jelikož není v tuto dobu již možné upravovat normy a v souvislosti s tím měnit objednávky čerstvých potravin (máme již naskladněno a obědy jsou ve fázi příprav).

           

           

          Akce ve školní jídelně

          NOVÉ TRENDY V MODERNÍM VAŘENÍ

          V době jarních prázdnin proběhla v naší jídelně akce určená všem vedoucím školních jídelen a hlavním kuchařkám  "Nové trendy v moderním vaření 2022" pořádaná týmem portálu  "Jídelny.cz".

           


           

          VAŘENÍ S JURAJEM DOHŇANSKÝM

          Dne 24.2.2022 proběhlo ve školní jídelně vaření s kuchařem firmy Unilever Jurajem Dohňanským.

          Pro naše strávníky jsme připravili následující menu:

          Aztécká polévka s tortilla čipsy a sýrem

          Kuře Tikka Masala (marinované kousky v koření,česneku a zázvoru s omáčkou z drcených rajčat a smetany), Jasmínová rýže, Jablečný rozvar (domácí ovocná přesnídávka)

          Veganský burger s karamelizovanou cibulí a medovo-hořčičným dresinkem, Salát Coleslaw

           

           

          Fotogalerie ze školní kuchyně

          Grilovaná zelenina, bramborové pyré s červenou řepou

          Čočkový salát, pečené kachní prso

          Putimské vepřové nudličky, bulgur

          Rakouský kynutý knedlík plněný povidly s vanilkovou omáčkou a mákem

          Kuřecí kousky na žluté paprice, hrášková rýže

          Rybí hranolky (připravili jsme z ryby hoki), bramborová kaše