• Školní jídelna přijme do pracovního poměru pomocnou sílu do kuchyně

          Nástup možný od října 2023.

          Informace u vedoucí školní jídelny, tel: 387 011 810, 603 185 865, email : blazkova@zspohurecka.cz

           

          Přípravy na nový školní rok v jídelně

          Během prázdnin byla provedena výmalba kuchyně a přilehlých skladovacích prostor.

          Děkujeme žákům školy, kteří nám v hodinách výtvarné výchovy namalovali krásné obrazy, které budou nově zdobit stěny školní jídelny.

           

           

          Projekt "Obědy školákům"

          V rámci charitativního projektu Patron dětí Nadace Sirius je možné využít možnosti placení školních obědů ve výši 100% finanční částky žákům základní školy, které se nachází v sociálně slabých rodinách.

          Rodina těchto žáků nemusí pobírat dávky pomoci v hmotné nouzi.

          V případě zájmu o čerpání prostředků z tohoto programu se obraťte na kancelář školní jídelny nebo sekretariát školy.

           

           

          Den dětí ve školní jídelně

          1.6. jsme pro naše strávníky jako dárek připravili oblíbené pokrmy:

          Česneková polévka se sýrem a krutony

          Oběd č.1 - Svíčková na smetaně, houskový knedlík
          Oběd č.2 - Smažený sýr, brambory

           

           

          Nové trendy v moderním vaření 2023

          V době jarních prázdnin proběhla v naší školní jídelně již podruhé v řadě akce organizovaná týmem Jídelny.cz a určená vedoucím a kuchařkám školních jídelen.

          Jedná se o jednodenní gastrokurz s praktickými ukázkami receptů pro stravovací provozy a školení hygienického minima speciálně pro kuchařky a kuchaře ve školních jídelnách.

           

          Lednové vaření s kuchařem Nestlé Radkem Daníčkem

          Dne 17.ledna proběhlo v naší školní jídelně vaření s Radkem Daníčkem, členem týmu Nestlé Professional.

          Pro naše strávníky jsme připravili veganské menu:

          Veggie gulášová polévka

          Veggie Boloňské ragú s těstovinami penne

          Meatball (veggie kuličky) v omáčce z pečených paprik, černá čočka s kořenovou zeleninou

           

          Vánoce ve školní jídelně

          V měsíci prosinci jsme uvařili žákům a zaměstnancům školy kromě klasického českého vánočního menu i vánoční pokrmy inspirované tradicemi jiných zemí (USA, Itálie, Dánsko).

          Ve dnech 14. a 15. prosince jsme připravili smaženou rybu s bramborovým salátem, pečenou krůtu s brusinkovou omáčkou, Vánoční kuře a vepřovou pečeni s hnědou omáčkou a červeným zelím.

           

          Změna ceny obědů ve školní jídelně od ledna 2023

          Z důvodu rostoucích cen potravin, zachování kvality používaných surovin a plnění spotřebního koše budou od 1.1.2023 navýšeny ceny školních obědů.

          Nové ceny obědů dle věkových kategorií:

          7-10 let 33,-Kč    

          11-14 let 35,-Kč  

          15 a více let 37,-Kč

          diety (nově) 39,-Kč

          cena oběda bez státní dotace dle věkových kategorií 84,-/86,-/88,-/90,-Kč

          Žádáme rodiče, aby nezapomínali odhlašovat obědy v době nemoci nebo nepřítomnosti dítěte ve výuce (od druhého dne nemoci nemá strávník nárok na dotaci a tudíž hradí plnou cenu oběda) !!!

           

          Říjnové vaření s kuchařem Unilever Jurajem Dohňanským

          Dne 20.10.2022 jsme opět vařili pro naše strávníky s externím kuchařem firmy Unilever Jurajem Dohňanským.

          Tentokrát jsme vybrali recepty z regionálních specialit české kuchyně a připravili toto menu:

          Hanácká polévka

          Volyňský guláš (z hovězího masa), pečivo

          Klatovské chlupaťáky se smaženou cibulkou, kysané zelí

          Dezert - meruňková pěna

           

           

          Akce ve školní jídelně

          NOVÉ TRENDY V MODERNÍM VAŘENÍ

          V době jarních prázdnin proběhla v naší jídelně akce určená všem vedoucím školních jídelen a hlavním kuchařkám  "Nové trendy v moderním vaření 2022" pořádaná týmem portálu  "Jídelny.cz".

           


           

          VAŘENÍ S JURAJEM DOHŇANSKÝM

          Dne 24.2.2022 proběhlo ve školní jídelně vaření s kuchařem firmy Unilever Jurajem Dohňanským.

          Pro naše strávníky jsme připravili následující menu:

          Aztécká polévka s tortilla čipsy a sýrem

          Kuře Tikka Masala (marinované kousky v koření,česneku a zázvoru s omáčkou z drcených rajčat a smetany), Jasmínová rýže, Jablečný rozvar (domácí ovocná přesnídávka)

          Veganský burger s karamelizovanou cibulí a medovo-hořčičným dresinkem, Salát Coleslaw

           

           

          Fotogalerie ze školní kuchyně

          Kotletky na medové mrkvi, opékané brambory

          Zelné koule-německé zelné knedlíky se slaninou a kysaným zelím

          Pečená vepřová panenka plněná baby karotkou s bramborovo-dýňovým pyré

          Grilovaná zelenina, bramborové pyré s červenou řepou

          Čočkový salát, pečené kachní prso

          Putimské vepřové nudličky, bulgur

          Rakouský kynutý knedlík plněný povidly s vanilkovou omáčkou a mákem

          Kuřecí kousky na žluté paprice, hrášková rýže

          Rybí hranolky (připravili jsme z ryby hoki), bramborová kaše