• Nové "stroje" do přírodopisu = jsme nadšení

        • 26. 3. 2024
        • Naše škola nedávno obohatila výuku přírodopisu o nové mikroskopy, které umožňují žákům ponořit se do fascinujícího světa mikroskopického pozorování. Během několika hodin se naši žáci stali soběstačnými malými výzkumníky, kteří nyní zručně ovládají techniku mikroskopování a dokonce využívají integrované kamery pro dokumentaci svých objevů. Tato inovativní metoda výuky přináší nejen nové výzvy pro učitele, ale především nadšení a zvědavost do očí našich žáků, kteří se alespoň na chvíli mohou stát skutečnými vědci. Děkujeme katedře botaniky JČU za poskytnutí různých druhů řas, které jsou pro naše pozorování nepostradatelné.

          Na závěr bych chtěl vyjádřit upřímné poděkování všem učitelům přírodopisu, kteří se nebojí přijmout nové výzvy a připravují pro naše žáky inspirující a interaktivní hodiny.

          Vratislav Ulrich

        • krajské kolo v házené - chlapci (Sezimovo Ústí)

        • 21. 3. 2024
        • Ve středu 20. března bojovali chlapci ze 7. tříd v krajském kole v házené o postup na republikové finále v Liberci. Bohužel, to se nepodařilo, ale odnesli jsme si ze Sezimova Ústí krásné druhé místo.

          Naši školu reprezentovali Marek Lomský, Jakub Braný, Adam Vítek, Samuel Zmuda, Čeněk Janda, Denis Volf, Michal Vondruška, Šimon Karvánek, Matěj Maroušek a Adam Krejčí.

          Blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

        • okresní kolo v házené (České Budějovice)

        • 8. 3. 2024
        • V úterý 5. března se naše škola zúčastnila okresního kola v házené. Zápasy se odehrály ve sportovní hale TJ Lokomotiva. Naši školu reprezentovalo 8 kluků a 11 dívek. Obě družstva svá utkání po velmi bojovných výkonech vyhrála a zajistila si tím postup do krajského kola, které se bude konat po jarních prázdninách. Chlapci budou hrát v Sezimovo Ústí, dívky pak ve Strakonicích. Děkujeme za vzornou reprezentaci školy a držíme palce v krajském kole.

           

          sestava dívky

          Nováková M., Majerská A., Vávrovská V., Lavičková E., Khorolets M., Stoličková N., Kvěchová T., Sodomková E., Kocourková L., Rachačová J., Černíková N.

           

          sestava chlapci

          Vítek A., Volf D., Maroušek M., Moravec M., Vondruška M., Zmuda S., Lomský M., Janda Č.